Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, me propozimin e të gjithë krerëve të bashkësive fetare në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut, vlerësoi sot gazetarin dhe publicistin e mirënjohur, zotin Ferdinand Samarxhi, me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit”. Me anë të një ceremonie të veçantë...

Palazzo Adriano, Itali Në vijim të vizitës së Tij zyrtare në Rajonin e Siçilisë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u ndal në Bashkinë Palazzo Adriano, ku zhvilloi një takim me autoritetet më larta lokale, si dhe u përshëndet me dhjetëra banorë arbëreshë, që kishin dalë...

Contessa Entellina, Itali Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta në kuadër të vizitës së Tij zyrtare në Siçili, u ndal Contessa Entellina, një nga vendbanimet e para arbëreshe në këtë rajon, ku u mirëprit ngrohtësisht në sheshin kryesor të bashkisë nga qindra qytetarë dhe autoritetet lokale. Pas...

Santa Cristina Gela, Itali Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Iir Meta, në kuadër të vizitës së Tij zyrtare në komunat arbëreshe në Rajonin e Siçilisë, u ndal në Santa Cristina Gela, bashkësinë më të vogël dhe më të re arbëreshe, të themeluar nga banorët e...

Hora e Arbëreshëvet, Itali Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” Eparkun e Horës së Arbëreshëvet (Piana Degli Albanesi), Imzot Giorgio Demetrio Gallaro. Kreu i Shtetit i akordoi këtë vlerësim me motivacionin: “Me mirënjohje të thellë për veprimtarinë...

Piana degli Albanesi, Itali Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, në kuadër të vizitës së Tij zyrtare në Siçili, u ndal në Hora e Arbëreshëvet (Piana degli Albanesi), një nga bashkësitë më të mëdha, qendra më e rëndësishme dhe më e populluar e arbëreshëve në këtë...

Palermo, Itali Presidenti Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi një vizitë në Universitetin e Palermos ku u prit nga Rektori i tij, Profesor Massimo Midiri si dhe nga pedagogë të shquar të këtij institucioni të lartë arsimor. Kreu i Shtetit vlerësoi faktin që kishte nderin dhe kënaqësinë e...

Palermo, Itali Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u prit sot me ceremoni zyrtare, në Pallatin Qeveritar, nga Presidenti i Rajonit të Siçilisë, z. Nello Musumeci. Gjatë takimit të ngrohtë, Kreu i Shtetit vlerësoi marrëdhëniet tradicionalisht të shkëlqyera dhe strategjike mes Shqipërisë dhe Italisë, duke vënë...

Palermo, Itali Presidenti Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta gjatë vizitës zyrtare në Rajonin e Siçilisë u prit në një takim tepër miqësor nga Kryetari i Bashkisë së Palermos, z. Leoluca Orlando, në zyrën e tij në Pallatin e Shqiponjave. Në këtë takim, Presidenti Meta vuri në dukje se...

Palermo, Itali Presidenti Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u prit sot me një ceremoni zyrtare në Pallatin Mbretëror të Palermos nga Presidenti i Asamblesë Rajonale të Siçilisë, z. Gianfranco Miccichè. Presidenti Meta vlerësoi marrëdhëniet tradicionalisht të shkëlqyera dhe strategjike mes Shqipërisë dhe Italisë, duke theksuar domosdoshmërinë e thellimit...