Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti Ambasadorin e Ukrainës, Sh.T.Z. Volodymyr Shkurov, me rastin e paraqitjes së Letrave Kredenciale. Duke i uruar mirëseardhjen dhe suksese në detyrë të parit Ambasador të Ukrainës rezident në Tiranë, Kreu i Shtetit theksoi se “kjo përbën një ngjarje historike...

Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta vizitoi së bashku me një grup të rinjsh studentë, historianësh dhe akademikësh Pavionin e Pavarësisë dhe të Luftës së Vlorës 1920 në Muzeun Historik Kombëtar. Duke theksuar rëndësinë historike dhe atdhetare të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta me anë të një ceremonie solemne, të organizuar në kopshtin e Institucionit të Presidencës, ka vlerësuar Bandën Kombëtar Muzikore “Vatra” dhe themeluesin e saj, dirigjentin dhe kompozitorin Thoma Nasi, me Dekoratën “Nderi i Kombit”, me motivacionin: “Për sakrificat e kontributin...

Drashovicë, Vlorë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta në kuadër të kremtimit të 100-vjetorit të Luftës së Vlorës zhvilloi sot një vizitë pune në Bashkinë e Selenicës, ku vlerësoi luftëtarë, drejtues të njësive luftarake, atdhetarë dhe patriotë të krahinës së Lumit të Vlorës, për trimërinë, patriotizmin...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë sot në ceremoninë e Inaugurimit dhe Bekimit të bustit të Papa Shën Gjon Palit II, në mjediset e Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”. Ambasada Polake në Tiranë, nën kujdesin e Ambasadorit Karol Bachura dhe Presidentit të...

Presidenti i Republikës, SH.T.Z. Ilir Meta u dorëzoi sot dekretet e emërimit rektorëve të universiteteve publike, të shpallur fitues nga zgjedhjet e 30 korrikut. Sot në Presidencë u organizua ceremonia e posaçme, ku 12 rektorë, morën zyrtarisht detyrën. Rektorët e rinj do të drejtojnë për katër...

Frashër, Përmet Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot një vizitë pune në Frashër të Përmetit, për të vlerësuar dhe nderuar me “Dekoratën e Flamurit Kombëtar”, më të lartën në Republikën e Shqipërisë, tre atdhetarët e mëdhenj të kombit shqiptar, vëllezërit Abdyl, Naim dhe Sami...

Derviçan, Dropull Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi një vizite pune në Derviçan të Bashkisë Dropull, ku vlerësoi tre personalitete të minoritetit etnik grek, me kontribute të shquar për sportin shqiptar. Fillimisht Kreu i Shtetit u prit nga autoritetet vendore, përfaqësues politikë, dhe dhjetëra banorë të...

Tepelenë Në kuadër të 100-vjetorit të Luftës së Vlorës, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi sot një vizitë pune në Bashkinë e Tepelenës, ku vlerësoi tetë atdhetarë të spikatur të kësaj krahine, me kontribut të shquar në mbrojtjen e interesave kombëtare, Pavarësisë dhe tërësisë territoriale...

Finalizimi i Marrëveshjes për formimin e Qeverisë së re në Maqedoninë e Veriut është një tjetër hap pozitiv për forcimin e institucioneve demokratike dhe përparimin e reformave. Rritja e përfaqësimit të faktorit shqiptar në qeverisje, përfshirë dhe mundësinë e Kryeministrit shqiptar në të ardhmen, është tregues...