Lajme

REPUBLIKA E SHQIPËRISË INSTITUCIONI I PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS NJOFTIM - SHPALLJE PËR HAPJEN E PROCEDURAVE TË APLIKIMIT PËR VENDIN VAKANT GJYQTAR NË GJYKATËN KUSHTETUESE (VAKANCË E PLOTË ME MANDAT 9-VJEÇAR) Presidenti i Republikës, pasi u njoh me njoftimin e Kryetares së Gjykatës Kushtetuese nr.11 prot., datë 07.01.2022, përmes të cilit bëhet...

Me ftesë të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, Presidenti i Republikës Sh.T.Z Ilir Meta mbajti një ligjëratë me temë “Shqiptarët në mijëvjeçarin e ri – sfidat dhe perspektivat” para dhjetra studentëve dhe pedagogëve të universiteteve shqiptare. Duke iu drejtuar pedagogëve, punonjësve...

Shkup Maqedonia e Veriut Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u prit sot në një takim të përzemërt nga Kryeministri i mandatuar për të formuar Qeverinë e ardhshme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Sh.T.Z. Dimitar Kovaçevski, njëherazi kryetar i Lidhjes Social Demokrate të Maqedonisë (LSDM). Pasi i...

Shkup Maqedoni e Veriut Gjatë vizitës së Tij në shtetin fqinj, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u prit sot në një takim shumë të ngrohtë nga Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Sh.T.Z. Talat Xhaferi. Presidenti Meta i shprehu Kryeparlamentarit Xhaferi vlerësimin për ushtrimin...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi Arqipeshkvin Metropolitan Tiranë-Durrës, Imzot George Anthony Frendo O. P. me Dekoratën “Nënë Tereza”, me motivacionin: “Në vlerësim të kontributit dhe veprimtarisë së vyer për ringjalljen e besimit shpirtëror e të shpresës për...

Me propozim të Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin “Për Merita të Veçanta Civile” dy bashkëthemeluesit e këtij Këshilli, personalitete të shquara të diplomacisë tonë: Ambasadorin Marko Bello (pas vdekjes): “Për merita të veçanta në fushën e diplomacisë, politikës,...