Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot Ambasadorin e ri të Spanjës në Shqipëri, Sh.T.Z. Álvaro Renedo Zalba me rastin e paraqitjes së Letrave Kredenciale. Presidenti Meta i uroi Ambasadorit Zalba suksese në misionin e tij diplomatik në Shqipëri, për intensifikimin e mëtejshëm të marrëdhënieve shumë të...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta pati sot një takim të përzemërt me Ambasadorin e Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Mbretërisë së Norvegjisë në Shqipëri, rezident në Prishtinë, Sh.T.Z. Jens Erik Grondahl. Presidenti Meta vlerësoi ndihmën e sinqert dhe të vazhdueshme të Norvegjisë në procesin e integrimit...

D E K R E T PËR KTHIMIN E LIGJIT NR. 107/2021 “PËR BASHKËQEVERISJEN” Në mbështetje të nenit 85, pika 1 dhe nenit 93 të Kushtetutës, D e k r e t o j: Kthimin në Kuvend të ligjit nr. 107/2021 “Për Bashkëqeverisjen”, për rishqyrtim sipas arsyetimit bashkëlidhur këtij...

Me rastin e Festës së Pavarësisë së Shqipërisë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka marrë mesazhe urimi nga krerë shtetesh, si nga Presidenti i Polonisë, Sh.T.Z. Andrzej Duda; i Kroacisë, Sh.T.Z. Zoran Milanoviç; i Slovenisë, Sh.T.Z Borut Pahor; i Maqedonisë së Veriut, Sh.T.Z. Stevo...

Me rastin e Festës së Pavarësisë së Shqipërisë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka marrë një mesazh të ngrohtë urimi nga Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Sh.T.Z. Joseph R. Biden Jr., ku shkruhet: “I dashur Zoti President, Në Ditën tuaj të Pavarësisë, e uroj...

Me rastin e 109-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka marrë një mesazh urimi nga Presidenti i Francës, Sh.T.Z. Emmanuel Macron. Në mesazhin e Presidentit të Republikës Franceze, urohet: “Zoti President, me rastin e Festës Kombëtare të Republikës së Shqipërisë dëshiroj t’ju...

Me rastin e Festës së Pavarësisë së Shqipërisë, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka marrë mesazh urimi nga Presidenti i Italisë, Sh.T.Z Sergio Mattarella. Në mesazhin e Tij, drejtuar Kreut të Shtetit shqiptar, Presidenti Mattarella uron: “Kremtimi i Ditës kushtuar Pavarësisë më jep mundësin t’ju përcjell...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, pas shqyrtimit të propozimeve të Ministrit të Mbrojtjes, ditën e sotme, ka dekretuar dhënien e Gradave Madhore, për disa drejtues të lartë të Forcave të Armatosura, si vijon: - Kolonel Petrit Pal Çuni, me detyrë “Përfaqësues Ushtarak Kombëtar”, në Përfaqësinë...

Prishtinë, Kosovë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, në kuadër të vizitës së Tij në Kosovë, u prit sot në një takim të ngrohtë nga Kryeministri, Sh. T. Z. Albin Kurti, me të cilin bashkëndanë urimet më të përzemërta me rastin e festës kombëtare, Ditës së...