Lajme

Shpreh shqetësimin e thellë për përshkallëzimin e përpjekjeve të Republikës Serbe të Bosnje dhe Hercegovinës për t'u tërhequr nga institucionet shtetërore dhe për të krijuar institucionet paralele të ushtrisë, gjykatave dhe sistemit tatimor. Iniciativa e ligjvënësve të Parlamentit të Republikës Serbe për të filluar punën për...

Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta mori pjesë sonte dhe përshëndeti ceremoninë e diplomimit, të studentëve të Kolegjit Universitar “Instituti Kanadez i Teknologjisë”, e cila përkon edhe me 10 vjetorin e themelimit të këtij Institucioni arsimor. Presidenti Meta në fjalën e tij përshëndetëse duke...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh” tre ish-futbollistë të shquar shqiptarë të viteve 1980-të: Mbrojtësin e pakalueshëm të “17 Nëntorit”, zotin Antonin Naçi: “Me mirënjohje, për punën e palodhur...

Me anë të një ceremonie solemne Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, në bashkēpunim me Federatën e Atletikës, dekoroi sot me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh” disa figura të shquara në sportin e atletikës shqiptare, kampionët dhe rekordmenët: Esat Kryeziu: “Në shenjë vlerësimi për...

Ditën e djeshme, Presidenti është njohur zyrtarisht me vendimin nr. 36, datë 4.11.2021, të Gjykatës Kushtetuese, përmes të cilit kjo gjykatë vendosi të, “Rrëzojë kërkesën e Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë”, e cila prej datës 18 korrik 2019, i kishte kërkuar kësaj gjykate “Shpalljen antikushtetues...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” sociologun dhe politologun e spikatur, zotin Gëzim Tushi, me motivacionin: “Me mirënjohje ndaj vlerave të çmuara në fushën e sociologjisë, politologjisë dhe në jetën shoqërore shqiptare. Në vlerësim të meritave si...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi me Titullin “Mjeshtër i Madh” intelektualin elbasanas, zyrtarin dhe drejtuesin e lartë të shtetit, Engjëll Dakli (pas vdekjes): “Në vlerësim të kontributeve të spikatura në një sërë projektesh në Kombinatin Metalurgjik dhe Uzinën e Ferrokromit në Elbasan dhe...