Lajme

Në një ceremoni solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot zotin Franco Frattini me Dekoratën “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”. Kreu i Shtetit shqiptar i akordoi ish-ministrit italian të Punëve të Jashtme dhe ish-Komisionerit Europian për Drejtësinë, Lirinë dhe Sigurinë dekoratën e lartë me motivacionin: “Në...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta pranoi sot Letrat Kredenciale nga Ambasadori i ri i Konfederatës Zvicerane, z. Adrian Maître. Presidenti Meta vlerësoi marrëdhëniet e shkëlqyera midis dy vendeve dhe shprehu mirënjohjen për mbështetjen dhe asistencën teknike zvicerane, për Shqipërinë, që nga viti 1992. Duke u ndalur...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti në një takim një delegacion të Parlamentit të Çekisë, të kryesuar nga z. Jaroslav Faltýnek, Kryetar i Komisionit të Bujqësisë. Presidenti Meta vlerësoi se marrëdhëniet mes Shqipërisë e Çekisë janë shumë të mira dhe theksoi se bashkëpunimi mes dy...

Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta vlerësoi sot gjatë një ceremonie solemne, ku ishin të pranishëm familjarë, kolegë dhe anëtarë të Shoqatës Kombëtare “Skënderbegasi”, rekordmenin e atletikës shqiptare, Sadik Demirajn (pas vdekjes) me Titullin “Mjeshtër i Madh”: “Për kontributin e njohur shumëvjeçar si...