Lajme

D E K R E T “PËR KTHIMIN E LIGJIT NR. 118/2020 ‘PËR DISA SHTESA DHE NDRYSHIME NË LIGJIN NR. 10019, DATË 29.12.2008, ‘KODI ZGJEDHOR I REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË’, I NDRYSHUAR’” Në mbështetje të nenit 85, pika 1 dhe të nenit 93 të Kushtetutës, D e k r e t...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim delegacionin e Komisionit për Punë të Jashtme dhe Diasporë të Parlamentit të Republikës së Kosovës, me të cilët diskutoi rreth domosdoshmërisë së intensifikimit të bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve, proceseve integruese për anëtarësimin në Bashkimin...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me anë të një ceremonie solemne të zhvilluar në Universitetin e Arteve, kompozitorin dhe muzikantin e shquar shqiptar Çesk Zadeja (pas vdekjes) me Dekoratën “Nderi i Kombit”. Titulli i lartë, iu akordua me motivacionin: “Për vlerat e çmuara si...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë sot në takimin tradicional të “Mëngjesit të Lutjeve” të Jeruzalemit, të organizuar nën kujdesin e veçantë të Presidentit të Izraelit Sh.T.Z. Reuven Rivlin, nëpërmjet një video-konference. Në këtë takim të rëndësishëm, mori pjesë Sekretari Amerikan i Shtetit, Sh.T.Z...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot në një takim Ministrin e Punëve të Jashtme të Republikës Helene, Sh.T.Z. Nikos Dendias. Presidenti Meta u shpreh se marrëdhëniet Shqipëri-Greqi janë ndër prioritetet kryesore të politikës sonë të jashtme dhe theksoi se këto marrëdhënie duhet të vazhdojnë...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, çmoi me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”, ish-atletët e shquar z. Sokol Morina dhe z. Petro (Petrit) Qendro në vlerësim të kontributeve të mirënjohura si atletë dhe trajnerë në përgatitjen profesionale të...