Lajme

Presidenti i Republikës Sh. T. Z. Ilir Meta priti sot paradite në Intitucionin e Kreut të Shtetit, vogëlushë dhe vogëlushe me rezultate të shkëlqyera në mësime nga shkolla të ndryshme të Shqipërisë, me rastin e Festës së tyre, 1 Qershorit, Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve. Presidenti i...

Presidenti i Republikës Sh.T.Z. Ilir Meta priti në takim Ambasadorin e Delegacionit të Bashkimit Europian në Tiranë, Sh.T.Z. Luigi Soreca, me rastin e publikimit të raportit të progresit për Shqipërinë nga Komisioni Europian. Presidenti mirëpriti rekomandimin e përsëritur të KE-së, që Shqipëria të çelë negociatat e...

Presidenti i Republikës Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot një delegacion me përfaqësues të stafeve drejtues të Senatit e Kongresit Amerikan, si dhe të Këshillit të Atlantikut me qendër në Uashington D.C., të kryesuar nga z. Damon Wilson. Presidenti Meta njohu delegacionin mbi zhvillimet dhe sfidat në...

Presidenti Meta mori pjesë në hapjen e Festivalit të Parë Mbarëkombëtar të “Kcimit të Tropojës”: Është një kryevepër e trashëgimisë shpirtërore të kombit tonë. Tropojë Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta mori pjesë sot në hapjen e Festivalit të Parë Mbarëkombëtar të “Kcimit të Tropojës”. Në fjalën e...

Presidenti i Republikës përsërit shqetësimin e thellë mbi krizën kushtetuese, institucionale, politike dhe të përfaqësimit ku ndodhet vendi. Thellimi i dallimeve mes palëve dhe kokëfortësia për mohimin e kësaj krize kanë vështirësuar edhe më tej gjetjen e rrugëdaljeve të arsyeshme dhe të qëndrueshme nga kjo gjendje...