Lajme

Bashkëpunimi i ngushtë mes Shqipërisë dhe Organizatës Botërore të Shëndetësisë ka qenë shumë i rëndësishëm ndër vite për hartimin dhe zbatimin e politikave shëndetësore efektive, ndërsa pati vlerë të shtuar në përballimin e pasojave të pandemisë së shkaktuar nga Covid-19. Presidenti i Republikës priti sot Drejtorin...

Presidenti i Republikës Sh.T.Z Bajram Begaj zhvilloi sot një takim me përfaqësuesit e Shoqatës së Investitorëve të Huaj të Shqipërisë (FIAA). Anëtarë të kësaj shoqate janë pjesa më e rëndësishme e biznesit të huaj në Shqipëri si bankat, shoqëritë e sigurimeve, telekomunikacionit, shërbimeve, pasurive të paluajtshme...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z Bajram Begaj dhe Zonja e Parë Armanda Begaj pritën sot në një takim miqësor një grup drejtuesish të Kishave Ungjillore Shqiptare, anëtarë të Vëllazërisë Ungjillore të Shqipërisë. Presidenti Begaj u njoh gjatë këtij takimi me aktivitetin e Kishave Ungjillore Shqiptare, të cilat...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Bajram Begaj, caktoi 14 majin 2023 si datën e zhvillimit të zgjedhjeve vendore të ardhshme. Presidenti e vlerëson periudhën deri në zgjedhje si shumë të rëndësishme për përmbylljen me sukses të kësaj sfide demokracie për institucionet, partitë politike dhe gjithë shoqërinë shqiptare,...

Presidenti i Republikës Sh.T.Z Bajram Begaj mori pjesë sot në ceremoninë e kremtimit të 30-vjetorit të partneritetit mes USAID-it dhe Shqipërisë, një bashkëpunim që ka prekur shumë fusha duke zhvilluar kapacitetet, duke sjellë praktikat më të mira ndërkombëtare dhe duke mbështetur demokratizimin e vendit. Gjatë...

Presidenti i Republikës Sh.T.Z Bajram Begaj mbajti sot një fjalë përshëndetëse në konferencën ndërkombëtare “Roli i Gjykatave Kushtetuese në Demokracitë e Reja”, organizuar me rastin e 30-vjetorit të themelimit të Gjykatës Kushtetuese të Shqipërisë. Presidenti Begaj theksoi se “Gjykata Kushtetuese është një gur themeli për ndërtimin...