Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi me Titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” politikanen e shquar dhe deputeten shqiptare në Parlamentin e Kroacisë, znj. Ermina Lekaj Prljaskaj: “Në vlerësim të kontributit të çmuar të dhënë përgjatë viteve në forcimin dhe konsolidimin e...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta dekoroi me Titullin “Mjeshtër i Madh” përkthyesin, shkrimtarin dhe botuesin e njohur, z. Rexhep Hida, me motivacionin: “Në vlerësim të kontributit të qenësishëm të dhënë në fushën e letërsisë si themelues i shtëpisë së parë botuese private në vend,...

Me anë të një ceremonie solemne, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot mjekun e njohur endoktrinolog Gerond Husi (pas vdekjes) me Dekoratën “Nënë Tereza”: “Me mirënjohje ndaj endokrinologut të shkëlqyer, pedagogut të Universitetit të Mjekësisë, shkencëtarit të pasionuar si dhe humanistit vetëmohues. Në...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot Ambasadorin e Republikës Socialiste të Vietnamit në Shqipëri (rezident në Athinë), Sh.T.Z. Le Hong Troung, me rastin e paraqitjes së Letrave Kredenciale. Presidenti Meta i uroi Ambasadorit Le Hong Troung suksese në misionin e tij diplomatik në Shqipëri,...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh” kompozitorin e mirënjohur shqiptar, Vladimir Kotani: “Në vlerësim të kontributit artistik shumëvjeçar, për krijimtarinë e vyer dhe pasurimin e vlerave artistike të muzikës shqiptare. Me mirënjohje institucionale për përkushtimin e jashtëzakonshëm...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta vlerësoi sot, me anë të një ceremonie solemne, një prej personaliteteve më të shquara të mjekësisë shqiptare, Prof. As. Dr. Tritan Kalo me Titullin e lartë “Mjeshtër i Madh”: “Me mirënjohje për kontributin e vyer intelektual dhe profesionalizmin e...

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas, me mbështetjen dhe nën kujdesin e veçantë të Presidentit të Republikës Sh.T.Z Ilir Meta, u organizua sot në Institucionin e Kryetarit të Shtetit, aktiviteti nën moton “Gra që Frymëzojnë”. Në këtë aktivitet, ku ishin të pranishme gra dhe vajza,...