Fjalime

Ju falënderoj për praninë tuaj në këtë aktivitet të sotëm që shënon 2-vjetorin e themelimit të Aleancës për Dhurimin e Gjakut! Pikënisja e themelimit të saj ka qenë një takim në Ditën e Talasemisë, më datën 8 maj 2018 me Musa Zenelajn, i cili fatkeqësisht, nuk...

Kolonel Cornacchia ka një përvojë të shkëlqyer, jo vetëm në Shqipëri, por edhe në vende të tjera me forcat e NATO-s. Misioni i parë i tij në vendin tonë ka qenë në vitin 1999, gjatë Luftës së Kosovës, ku kontribuoi si pjesë e operacionit të forcave...

I dashur Dr. Koliomichalis, Mirë se erdhët në shtëpinë tuaj dhe të babait tuaj, këtu ku do të jeni gjithnjë i mirëpritur! Ju jeni një mik i jashtëzakonshëm i Shqipërisë dhe i shqiptarë, dhe vlerat tuaja humane janë të jashtëzakonshme. Si mjek, filantrop, por edhe si koleksionist i...

Në shekuj Lunxhëria ia ka dalë të shkruajë faqe të lavdishme atdhetarie, arsimimi, kulture dhe emancipimi shoqëror! Fjalët sonte nuk do të mjaftonin për të përcjellë gjithë respektin, mirënjohjen dhe nderimin shtetëror për krahinën tuaj të mrekullueshme. Nuk ka studiues, vizitor apo udhëtar të famshëm, përfshi edhe...

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gazetarisë Sportive, kam sot kënaqësinë të vlerësoj kuartetin e nderuar të Profesorëve, Ismet Bellova, Besnik Dizdari, Ahmet Shqarri dhe Vladimir Grillo, këto personalitete të shquara të radiokronikës dhe gazetarisë sportive shqiptare, që në dekada kanë sjellë gëzim dhe emocione...

Në vlerësimin e Demir Zykos, Presidenti Meta u shpreh: “Të dashur motra dhe vëllezër të Skraparit! Shumë i dashur poeti ynë i madh Xhevahir Spahiu që na keni nderuar! Shumë të nderuar miq që keni ardhur sot këtu nga i gjithë vendi për të marrë pjesë në këtë...

Profesor Ramadan Sokoli lindi 100 vjet më parë në qytetin e Shkodrës, ndërsa në Vlorë kishin nisur krismat për të hedhur në det pushtuesit e fundit që kishin mbetur në tokën tonë. Viti 1920 është një vit i bekuar në historinë e kombit e të shtetit...

Ky vit shënon 100-vjetorin e themelimit të spitalit rajonal të Beratit, ku Doktor Hajdar Sulo ishte themeluesi dhe drejtori i parë i tij. Ngritja e këtij spitali u projektua nga qeveria shqiptare e dalë nga Kongresi i Lushnjës dhe ishte një nga treguesit e përpjekjeve të...

Jam shumë i lumtur që ndodhem sot këtu midis jush për të ndarë dy momente shumë kuptimplote në Ditën Botërore të Dhuruesve të Gjakut. Së pari dua të falënderoj përzemërsisht Vëllazërinë Ungjillore për dhurimin vullnetar të gjakut, të organizuar përgjatë gjithë këtyre ditëve! Gjithashtu është kënaqësi të...