Fjalime

Kam kënaqësinë e veçantë të organizoj sot këtë ceremoni për një mike të veçantë të shqiptarëve dhe të Shqipërisë. Ambasadorja Vasak nuk ka shumë nevojë për prezantime, pasi ajo është e njohur për publikun shqiptar, por dhe në mjedisin diplomatik në Tiranë, si një zonjë e...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta iu drejtua sot me një ndërhyrje Takimit të Nivelit të Lartë të Përkujtimit të 75-vjetorit të themelimit të Kombeve të Bashkuara me temë “E ardhmja që duam, Kombet e Bashkuara që na nevojiten: duke ripohuar angazhimin tonë të përbashkët...

I nderuar Kryetar i Bashkisë, z. Pëllumb Binaj, Të nderuar miq të shoqatave atdhetare, Të respektuar autoritete vendore, Motra e vëllezër të Lumit të Vlorës, Jam shumë i lumtur të jemi sot bashkë në Drashovicë, këtu në Harkun e Triumfit të luftërave për liri, në vendin e kuvendeve dhe...

Të nderuar rektorë dhe rektore të sapozgjedhur të universiteteve publike të vendit, “Mendja e një kombi është arsimi,” ka thënë Sami Frashëri. Ndaj, e gjithë pasuria jonë intelektuale kombëtare zhvillohet dhe rritet në auditorët e institucioneve të arsimit të lartë, në mënyrë të veçantë, për të...

Motra dhe vëllezër të Derviçanit, Sot është një ditë e veçantë për mua, të cilën e kam pritur prej kohësh! Ka qenë një dëshirë prej vitesh të vija pranë vëllezërve e motrave të Lefter Millos në vendlindjen e tij, e cila e lindi e rriti dhe e...

Vëllezër e motra të Tepelenës dhe Gjirokastrës, Ju përshëndes dhe falënderoj për mikpritjen e ngrohtë! Jam i lumtur sot që jemi bashkë këtu në Kalanë e Ali Pashë Tepelenës, në këtë vend besëlidhjesh për liri të burrave të shquar të Labërisë! Tepelena e bukurive të rrepta të mahnit...

Të nderuar zonja dhe zotërinj, “Edukimi dhe morali krijojnë njeriun e mirë, shtetarin e mirë, drejtuesin e mirë”, na mëson Aristoteli. E nisa me këto fjalë të një njeriu të madh sepse mishërojnë më së miri figurën dhe personalitetin e Prof. Dr. Rexhep Meidani, i cili jo...

“I nderuar kryetar i Bashkisë së Himarës z. Goro, të nderuar përfaqësues të pushtetit vendor, banorë të bregdetit, të dashur piljurotë mirë se ju gjeta! Jam i lumtur që jam mes jush në Pilur, në këtë kështjellë të jashtëzakonshme të patriotizmit, të polifonisë dhe bukurisë shqiptare! E...

Jam shumë i lumtur të jem sot në Shkodër, në djepin e kulturës dhe traditave, për të marrë pjesë në Panairin e 8-të radhazi të Artizanatit, që zhvillohet pikërisht në qytetin që ruan ende lidershipin në këtë degë të rëndësishme dhe udhëheq vendin për ruajtjen...