Presidenti i Republikës së Shqipërisë

thumbnail f715bfaf 4a07 4498 8461 81b9eaf644a4

Lajme

Betohet para Presidentit të Republikës, gjyqtari më i ri i Gjykatës Kushtetuese, zoti Genti Ibrahimi

Në Institucionin e Presidentit të Republikës u zhvillua ceremonia e betimit para Presidentit të Republikës, Sh. T.  Z. Bajram Begaj e anëtarit të ri të Gjykatës Kushtetuese, z. Genti Ibrahimi.

thumbnail da0a1b2d 9519 4f49 a8cf cd23ab2fcdd6

Pas ekzekutimit të himnit kombëtar dhe leximit të vendimit përkatës të emërimit të tij, Gjyqtari Ibrahimi me dorën mbi Kushtetutën e Shqipërisë u betua para Presidentit të Republikës se: “Betohem se gjatë kryerjes së detyrave të mia do t’i qëndroj kurdoherë besnik Kushtetutës së Republikës të Shqipërisë”.

Presidenti Begaj i uroi suksese zotit Genti Ibrahimi, në detyrën e re të anëtarit të Gjykatës Kushtetuese.

Në ceremoninë solemne të betimit ishin të pranishëm Kryetarja e Gjykatës Kushtetuese, znj. Vitore Tusha, Kryetari i Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, z. Sokol Binaj, Avokatja e Popullit, znj. Erinda Ballanca, përfaqësues të OPDAT pranë Ambasadës së SHBA-së në Tiranë si dhe anëtarë të kabinetit të Presidentit të Republikës.