Presidenti i Republikës së Shqipërisë

Akte Juridike

11/05/2017-Presidenti Nishani dekoron Mehmet Gradicën (pas vdekjes) me “Dekoratën e Flamurit Kombëtar”

Presidenti i Republikës, Bujar Nishani i akordoi dt. 08/05/2017, nr. dekreti 10299 Mehmet Gradicës (pas vdekjes) “Dekoratën e Flamurit Kombëtar” me motivacionin: “Në nderim të lartë të veprimtarisë së tij të shquar atdhetare kundër ndarjes së Kosovës dhe trojeve të tjera shqiptare nga trungu amë në mbrojtje të identitetit kombëtar, si dhe në vlerësim të sakrificës së tij heroike, duke dhënë jetën për lirinë dhe pavarësinë e viseve shqiptare”.