09/11/2016-Presidenti Nishani dekoron Atë Gaspër Sumën, OFM (Pas vdekjes) me “Dekoratën e Flamurit Kombëtar”

09/11/2016-Presidenti Nishani dekoron Atë Gaspër Sumën, OFM (Pas vdekjes) me “Dekoratën e Flamurit Kombëtar”

Presidenti i Republikës, Bujar Nishani i akordoi dt. 08/11/2016, nr. dekreti 9794 Atë Gaspër Sumës, OFM (Pas vdekjes) “Dekoratën e Flamurit Kombëtar” me motivacionin: “Në nderim dhe respekt për veprimtarinë e tij të shquar meshtare nëpër zonat më të thella malore të Thethit, Brigjet e Hotit e deri në Gomsiqe, si dhe në shenjë përuljeje të thellë ndaj vuajtjeve dhe stërmundimeve të mbinatyrshme që kaloi në Burgun famëkeq të Shkodrës, duke rezistuar me stoicizëm si një françeskan i devotshëm”.