Lajme

Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta vizitoi sot paradite tendën e Kryqit të Kuq Shqiptar të ngritur në Parkun “Rinia” të kryeqytetit, me rastin e Ditës Botërore të Dhuruesve Vullnetarë të Gjakut. Në kuadër të nismës së ndërmarrë, në bashkëpunim me Aleancën e Dhurimit...

Pyetje: Zoti President, e keni lexuar këtë rezolutën e shumicës? 100 vota kundër jush zoti President, keni reflektuar? Presidenti Meta: Presidenti është zgjedhur nga Parlamenti. Natyrisht jo nga ky, por nga një Parlament krejtësisht legjitim. Presidenti i përket Republikës. Republika u përket qytetarëve. Pyetje: Datën e re...

Institucioni i Presidentit të Republikës ka ndjekur me vëmendje të gjitha diskutimet dhe qëndrimet publike, përfshirë dhe seancën e sotme plenare të Kuvendit të Shqipërisë, ku është diskutuar vendimmarrja e Presidentit për shfuqizimin e Dekretit për caktimin e datës 30 qershor, si ditë e zhvillimit...

Presidenti Meta përshëndet Konferencën Rajonale mbi “Rolin e Fesë në Shoqëritë e Ballkanit Perëndimor”: Jam krenar që jam Presidenti i një shteti që në themelet e veta ka bashkëpërfshirjen, bashkëjetesën dhe harmoninë fetare, dhe i një populli që ndër shekuj, këtë ka patur dhe pikën...

D E K R E T PËR SHFUQIZIMIN E DEKRETIT NR. 10928, DATË 05.11.2018 TË PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS “PËR CAKTIMIN E DATËS SË ZGJEDHJEVE PËR ORGANET E QEVERISJES VENDORE” Në mbështetje të nenit 1/3, 3, 4/2, 15, 45, 86/1, 92 shkronja “gj” dhe 93 të Kushtetutës së Republikës...

1. Me shqetësimin e thellë për situatën kritike të krijuar në vend si pasojë e mos-reflektimit të asnjërës palë; 2. Duke patur parasysh domosdoshmërinë e çtensionimit urgjent të situatës dhe të rrezikut të përshkallëzimit të paparashikueshëm të konfliktit në vend; 3. Duke marrë përgjegjësinë e lartë kushtetuese...