Lajme

Pyetje: A do ta dekretoni Sandër Lleshin si Ministër të Brendshëm? Kryeministri paralajmëroi një ditë më parë se do ta dërgojë te ju sërish emrin e tij. Presidenti Meta: Forumi “Tirana Connectivity” i mbajtur sot ishte i mrekullueshëm dhe besoj se interkonektiviteti duhet të rrezatojë kudo. Pyetje:...

Presidenti i Republikës, Sh, T. Z. Ilir Meta mori pjesë sot në Forumin “Tirana Connectivity” të organizuar nga Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim në bashkëpunim me Fondaconet gjermane “Konrad Adenauer”, “Friedrich Ebert” dhe  “Hanns Seidel”. Duke ju drejtuar të pranishmëve, mes të cilëve ishte edhe Ambasadori...

Kozenca, Itali Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi një vizitë në Universitetin e Kozencës në Kalabri ku u takua përzemërsisht me Rektorin Gino Mirocle Crisci, me studentë arbëreshë dhe shqiptarë, me pedagogë, si dhe me stafin akademik. Pasi u njoh me një prezantim të detajuar të...

Kalabri, Itali Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi një vizitë në kompaninë “Amarelli”, ku u takua me drejtuesit dhe anëtarët kalabrezë të Unindustria-s, anëtare e Confindustria-s në Itali. Gjatë këtij takimi sipërmarrësit italianë nënvizuan interesin e madh për të zgjeruar tregjet e prodhimeve të tyre në...

Fjala e Presidentit të Republikës së Shqipërisë, Sh.T.Z. Ilir Meta në veprimtarinë e përbashkët me Presidentin italian Mattarella në Kolegjin e “Shën Adrianit” të Shën Mitër Koronës të Kalabrisë, në kuadër të Vitit Mbarëkombëtar të Heroit tonë, Gjergj Kastriotit Skënderbeut: I nderuar President i Republikës së...

Shën Mitër Korona, Itali Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta së bashku me Presidentin e Republikës së Italisë, Sh.T.Z. Sergio Mattarella vizitoi Kolegjin “Shën Adriani” në Shën Mitër Korona ku u pritën ngrohtësisht dhe u takuan me studentë, pedagogë dhe drejtues vendorë e fetarë të bashkësive...

Acquaformosa, Komuna e Lungros, Itali Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta, në kuadër të vizitës zyrtare në Kalabri u takua me Ipeshkvin e Eparhias së Ungrës (Eparkia e Lungros), Hirësinë e Tij Donato Oliverio si dhe me autoritetet vendore e përfaqësues të bashkësisë arbëreshe,...

Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta nisi vizitën zyrtare në Kalabri të Italisë, në kuadër të Vitit Mbarëkombëtar të Heroit tonë, Gjergj Kastriotit, Skënderbeut. Gjatë kësaj vizite, Kreu i Shtetit shqiptar, do të takohet me Presidentin e Republikës Italiane, Sergio Mattarella dhe së bashku...