Lajme

Uashington, SHBA Presidenti i Republikës, SH.T.Z. Ilir Meta u prit në Uashington, në Senat, në një takim të veçantë nga Senatori Roy Blunt, Zëvendëskryetar i Konferencës të Senatorëve Republikanë. "SHBA, - theksoi Presidenti Meta, "janë partneri ynë strategjik, ndaj forcimi i mëtejshëm i këtyre marrëdhënieve është i...

Nju-Jork, SHBA Në kuadër të pjesëmarrjes në punimet e Asamblesë së Përgjithshme të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, u prit në një takim të veçantë nga Sekretari i Përgjithshëm i OKB, zoti António Guterres. Presidenti Meta vlerësoi edhe njëherë lidershipin e...

Nju-Jork, SHBA “Shndërrimi i OKB-së në një organizatë të lidhur e të përshtatshme për të gjithë popujt: Udhëheqja botërore dhe përgjegjësitë e përbashkëta për shoqëri paqësore, të paanashme dhe mbështetëse”. “Zonja Presidente, Shkëlqesi, Zonja dhe zotërinj, Më lejoni së pari që t’iu bashkëngjitem të gjithëve ju, për të...

Nju-Jork, SHBA Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, gjatë qëndrimit në Nju Jork, priti në një takim të veçantë Presidentin dhe themeluesin e Fondacionit Ndërkombëtar hebre "Raoul Wallenberg", zotin Baruch Tenembaum, së bashku me anëtarë të tjerë të këtij Fondacioni. Presidenti Meta vlerësoi nismën e zotit Tenembaum...

Nju-Jork, SHBA Në kuadër të pjesëmarrjes në punimet e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në Nju Jork, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u takua me Mbretin e Mbretërisë Hashemite të Jordanisë, Abdullah II. Presidenti Meta vlerësoi marrëdhëniet shumë të mira midis dy vendeve, si dhe theksoi...

Nju-Jork, SHBA Në vijim të ndjekjes së punimeve të Asamblesë së Përgjithshme të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z Ilir Meta, u takua me Presidentin e Republikës së Qipros, z.Nicos Anastasiades. Presidenti Meta e falënderoi homologun qipriot për mbështetjen që ai personalisht dhe Qipro...

Nju-Jork, SHBA Në kuadër të pjesëmarrjes në punimet e Asamblesë së Përgjithshme të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta, u takua me Presidentin e Polonisë, z.Andrzej Duda. Të dy bashkëbiseduesit ndanë të njëjtin mendim lidhur me marrëdhëniet shumë miqësore e të bashkëpunimit...