Lajme

Gjatë vizitës në Berat, Presidenti i Republikës mori pjesë në ceremoninë e zhvilluar në Pallatin e Kulturës ku u dhanë çmimet për fituesit e Olimpiadës Mbarëkombëtare të Matematikës me pjesëmarrjen e fëmijëve nga të gjitha trevat shqiptare, teksa “Qendra Kulturore e Fëmijëve të Durrësit” i...

Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta, në bashkëpunim me Institutin Kombëtar të Integrimit të Jetimëve Shqiptarë, organizoi një pritje me fëmijë dhe të rinj jetimë, në kuadër të 20 majit, “Dita Kombëtare e Jetimëve”. Presidenti Meta zhvilloi një bisedë të ngrohtë me fëmijët dhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot Zëvendëskryeministrin e Republikës së Maqedonisë për Çështjet Evropiane, zotin Bujar Osmani. Gjatë takimit u vlerësua rëndësia e madhe e zbatimit të ligjit për gjuhët, që u votua në Maqedoni. Gjithashtu, u diskutua për mundësinë e çeljes së negociatave të...

Sot nën drejtimin e Presidentit të Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta u mblodh Këshilli i Sigurisë Kombëtare. Çështjet e diskutuara ishin: Gjendja e sigurisë kombëtare dhe direktiva vjetore e sigurisë së Republikës së Shqipërisë për vitin 2018; kontrolli dhe menaxhimi i integruar i kufijve, lufta kundër krimit...

Presidenti  i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta zhvilloi një vizitë pune në Bashkinë e Cërrikut ku u prit nga Kryetari Bashkisë, Altin Toska, autoritetet vendore, deputetë të Elbasanit e qindra banorë, ish-partizanë e partizane dhe të afërm të dëshmorëve të Luftës Antifashiste Nacional-Çlirimtare. Presidenti Meta mori...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z Ilir Meta takoi një grup studentësh dhe profesorë amerikanë të “Thornton Donovan School” të New York, që gjatë vitit akademik 2017/18, e ka vendosur Shqipërinë, shtet të studimit në kurikulën e saj shkollore. Në një bashkëbisedim të hapur e të ngrohtë me...

Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta i akordoi sot Sulejman Demollarit Titullin “Mjeshtër i Madh” “Në vlerësim të talentit, profesionalizmit dhe rezultateve të larta, si futbollist me një karrierë shumë të suksesshme në arenën kombëtare dhe ndërkombëtare, duke shpalosur vlerat e një sportisti...