Lajme

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta i uroi sot ditëlindjen e 100-të “Heroit të Popullit”, veteranit të Luftës Nacional-Çlirimtare dhe të përndjekurit politik gjatë diktaturës komuniste, Gjeneral Rrahman Parllakut, nëpërmjet një ceremonie të veçantë të zhvilluar në Sallën “Skënderbeu” të institucionit të kreut të shtetit...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta pranoi Letrat Kredenciale nga Ambasadori i ri i Gjeorgjisë, zoti George Janjghava. Presidenti Meta vlerësoi marrëdhëniet miqësore midis dy vendeve dhe nënvizoi nevojën e konkretizimit dhe intensifikimit të tyre në të gjitha nivelet dhe fushat me interes të ndërsjellë. Duke vlerësuar...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti sot delegacionin e Konferencës Konsultative Politike të Popullit kinez, të kryesuar nga Nënkryetari zoti Zhang Qingli, që po zhvillon një vizitë zyrtare në Shqipëri me ftesë të Kuvendit të Shqipërisë. Presidenti Meta vlerësoi marrëdhëniet e shkëlqyera e tradicionalisht miqësore...

Presidenti i Republikës, Sh. T. Z. Ilir Meta vlerësoi sot me anë të një ceremonie të veçantë, kontributet dhe sakrificat heroike të anëtarëve të Batalionit shqiptaro-amerikan “Atlantiku”, të cilët dolën vullnetarë para 20 vitesh duke luftuar për lirinë e Kosovës, si dhe për t’i dhënë...

Presidenti i Republikës, SH. T. Z. Ilir Meta vlerësoi sot paradite me Titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” pedagogë dhe shkencëtarë të spikatur në mësimdhënie dhe kërkime shkencore të Universitetit “Mesdhetar” të Shqipërisë. Gjatë mbledhjes jubilare me rastin e 10-vjetorit të Universitetit “Mesdhetar” të zhvilluar në...

Nisur nga ngjarja tronditëse e grabitjes së djeshme në Aeroportin “Nënë Tereza”, ndiej detyrimin dhe përgjegjësinë si President i Republikës për këtë komunikim të drejtpërdrejtë me ju dhe opinionin publik. Përsëritja e kësaj ngjarjeje brenda një objekti të sigurisë kaq të veçantë është e papranueshme dhe...

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta e ka ndjekur me shumë shqetësim situatën konfliktuale të dy ditëve të fundit të krijuar në Tiranë për shkak të ndërhyrjes së autoriteteve publike për prishjen e banesave, me qëllim realizimin e projektit të zgjatimit të "Bulevardit të Ri",...