Fjalime

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta iu drejtua sot me një ndërhyrje Takimit të Nivelit të Lartë të Përkujtimit të 75-vjetorit të themelimit të Kombeve të Bashkuara me temë “E ardhmja që duam, Kombet e Bashkuara që na nevojiten: duke ripohuar angazhimin tonë të përbashkët...

I nderuar Kryetar i Bashkisë, z. Pëllumb Binaj, Të nderuar miq të shoqatave atdhetare, Të respektuar autoritete vendore, Motra e vëllezër të Lumit të Vlorës, Jam shumë i lumtur të jemi sot bashkë në Drashovicë, këtu në Harkun e Triumfit të luftërave për liri, në vendin e kuvendeve dhe...

Të nderuar rektorë dhe rektore të sapozgjedhur të universiteteve publike të vendit, “Mendja e një kombi është arsimi,” ka thënë Sami Frashëri. Ndaj, e gjithë pasuria jonë intelektuale kombëtare zhvillohet dhe rritet në auditorët e institucioneve të arsimit të lartë, në mënyrë të veçantë, për të...

Motra dhe vëllezër të Derviçanit, Sot është një ditë e veçantë për mua, të cilën e kam pritur prej kohësh! Ka qenë një dëshirë prej vitesh të vija pranë vëllezërve e motrave të Lefter Millos në vendlindjen e tij, e cila e lindi e rriti dhe e...

Vëllezër e motra të Tepelenës dhe Gjirokastrës, Ju përshëndes dhe falënderoj për mikpritjen e ngrohtë! Jam i lumtur sot që jemi bashkë këtu në Kalanë e Ali Pashë Tepelenës, në këtë vend besëlidhjesh për liri të burrave të shquar të Labërisë! Tepelena e bukurive të rrepta të mahnit...

Të nderuar zonja dhe zotërinj, “Edukimi dhe morali krijojnë njeriun e mirë, shtetarin e mirë, drejtuesin e mirë”, na mëson Aristoteli. E nisa me këto fjalë të një njeriu të madh sepse mishërojnë më së miri figurën dhe personalitetin e Prof. Dr. Rexhep Meidani, i cili jo...

“I nderuar kryetar i Bashkisë së Himarës z. Goro, të nderuar përfaqësues të pushtetit vendor, banorë të bregdetit, të dashur piljurotë mirë se ju gjeta! Jam i lumtur që jam mes jush në Pilur, në këtë kështjellë të jashtëzakonshme të patriotizmit, të polifonisë dhe bukurisë shqiptare! E...

Jam shumë i lumtur të jem sot në Shkodër, në djepin e kulturës dhe traditave, për të marrë pjesë në Panairin e 8-të radhazi të Artizanatit, që zhvillohet pikërisht në qytetin që ruan ende lidershipin në këtë degë të rëndësishme dhe udhëheq vendin për ruajtjen...

Ju falënderoj për praninë tuaj në këtë aktivitet të sotëm që shënon 2-vjetorin e themelimit të Aleancës për Dhurimin e Gjakut! Pikënisja e themelimit të saj ka qenë një takim në Ditën e Talasemisë, më datën 8 maj 2018 me Musa Zenelajn, i cili fatkeqësisht, nuk...