Presidenti Meta priti Zv/Kryeministrin dhe Ministër i Mbrojtjes së Kroacisë, Damir Krstičević

5 prill 2018

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta priti në takim Zëvendëskryeministrin dhe Ministrin e Mbrojtjes së Republikës së Kroacisë, zotin Damir Krstičević.

Presidenti Meta vlerësoi marrëdhëniet e shkëlqyera historike e tradicionale midis dy vendeve e dy popujve dhe shprehu besimin se, falë vizionit dhe interesave të përbashkëta, këto marrëdhënie do të forcohen më tej në të ardhmen.

Presidenti Meta shprehu mirënjohjen për mbështetjen që Kroacia i ka dhënë Shqipërisë në kuadër të procesit të integrimit evropian dhe besimin se kjo mbështetje do të jetë e qenësishme edhe për çeljen e negociatave të anëtarësimit në BE.

Duke u ndalur në fushën e sigurisë dhe të mbrojtjes, Presidenti Meta vlerësoi bashkëpunimin e shkëlqyer në këtë fushë, në kuadër të Kartës së Adriatikut, si dhe për partneritetin e shkëlqyer si dy vende anëtare të NATO-s.